BRF Inspiration

Rosendal, Uppsala
Färdigställt
Läge
Rosendal, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
Byggår
2016
Storlek
347
Arkitekt
Christensen & Co arkitekter / Jernbron Arkitektkontor AB / Karavan landskap

Vinnare av årets bostadspris 2018

2016
Rosendal, Uppsala

I Sverige sticker vi sällan ut med våra bostäder.
Med Inspiration Rosendal har vi satt Uppsala på den internationella kartan för framtidens boendemiljö och projektet har uppmärksammats internationellt.
2018 belönades BRF Inspiration med Sveriges Arkitekters Bostadspris, alltså inte mindre än det bästa bostadsprojektet i Sverige under hård konkurrens.
Som en del av motiveringen till bostadspriset skrevs det att: ”Här finns ett driv att bygga en stadsdel där bostäderna ingår i ett rikt, socialt sammanhang. Detta, liksom förmågan att skapa nyskapande lösningar för en svår bostadstyp, imponerar och tjänar väl som förebild.” 

Vi har skapat en plats som inspirerar människor till ett aktivt, socialt och kreativt liv. En plats där man kan bo, umgås, aktivera sig och samtidigt ha ett kostnadseffektivt boende.

 

Projektet är ett unikt boendekoncept där merparten av lägenheterna är ettor med en takhöjd på hela 3,7 meter och ett sovloft på ca 14 kvm. Lägenheterna har stora fönsterpartier i massivt lärkträ, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp ända upp till sovloftet.

 

Byggnadens tre spetsar har dubbelhöga [PG1] stora lokaler för aktivitet och samling, med träd och grönska som upplevs både inifrån och utifrån genom de stora glasade partierna. Här finns gym i 6 våningar, löplabb, dansstudio, mataffär och apotek. Utöver löparbana och plan för streetbasket finns dessutom en sol-trappa på taket.

 

Trapphusen är rymliga för att inspirera till att välja trappan framför hissen, liksom trappan inne på den gröna innergården, som leder upp på den gemensamma takterrassen. Byggnaden har en imponerande låg energiförbrukning, vilket uppnås genom bergvärme, värmeåtervinning på butikens kylaggregat, solceller samt med avancerad styr- och reglerteknik,

 

Karta
Galleri
No items found.
Flera Projekt

Till alla projekt

arrow-right

Rosendal i siffror

Producerade lägenheter

620

stk
Lägenheter under projektering

450

stk
Kommersiell yta

30 000

kvm