BRF Smaragden

Rosendal, Uppsala
Färdigställt
Läge
Rosendal, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
Byggår
2014
Storlek
115 st / 5000 m²
Christensen & Co arkitekter / Jernbron Arkitektkontor AB

Sveriges första inomhus padelbana

2014
Rosendal, Uppsala

Vi har uppfört en byggnad i sex plan och gett plats för ljusa, funktionella lägenheter med stora kvaliteter, flertalet terrasser, sovloft och fönster från golv till tak. Lägenheterna består av små och moderna ettor och tvåor på mellan 23 kvm och 48 kvm med stora öppningsbara glaspartier i stil med franska balkonger.

 

Fasaden är en variation av vit, respektive grafitgrå fasadskiva med stående trälameller av Thermowood. Översta våningen är indragen i syfte att visuellt minska huset samtidigt som man tillskapar stora privata solterrasser. I huset finns två restauranger samt 2 padelbanor med läktare, som var några av de första inbyggda banorna i Sverige. Den stora gemensamma takterrassen ovanpå padelbanorna har ett självvattnande system för de gröna planteringarna med mestadels fruktträd, bärbuskar och örter. Taket är även beklätt med sedum.

Med dagsljus som flödar in och grönska som omgärdar är det lätt att förälska sig i detta boende. Vi på Rosendal Fastigheter är stolta över att ha varit med och skapat detta unika boende i Uppsala där vi samtidigt visar att en god boendemiljö kan erbjuda så mycket mer än bara tak, väggar och golv.

Karta
Galleri
No items found.
Flera Projekt

Till alla projekt

arrow-right

Rosendal i siffror

Producerade lägenheter

620

stk
Lägenheter under projektering

450

stk
Kommersiell yta

30 000

kvm